YLKA: DANSEGeen Girls Walk By-nummer, maar een liedje van Ylka, zij verzorgde een deel van het voorprogramma op 29 en 30 oktober. Wel met een duidelijke GWB-relatie, ze wordt bijgestaan door maar liefst zes leden van de 'nieuwe' Girls. Vooral wordt duidelijk dat Julien en Gé ook choreografisch behoorlijk uit de voeten kunnen.
Een nieuwe carrière?

THE LAST WALKDe complete geremasterde versie van het afscheids-live-album van Girls Walk By, voorzien van de videobeelden gemaakt tijdens het bewuste concert in La Rochelle te Roggel van 13 maart 1982.
Video: team Henk Dovermann, tevens met grote dank aan Maarten Schellekens voor het opduiken en ter beschikking stellen van de tweede set, die veertig jaar lang zoek was.
Klik 'play' hierboven om de hele film te bekijken (46 minuten). Via onderstaande knoppen kun je rechtstreeks naar een bepaald nummer te gaan.

OH WOMAN, OH WHYHet enige nummer dat Tjeu schreef voor GWB, afkomstig van 'Chairs On The Table'.
De beelden zijn weer afkomstig van het afscheidsconcert op 13 maart 1982, maar het geluid komt van de geremasterde CD.

TONIGHT's THE NIGHTDe geremasterde versie van de voormalige vinylsingle. Dit is een ingekorte versie van die op 'As Soon As We're In Tune'.
De zwartwit-videos zijn opnames van het afscheidsconcert op 13 maart 1982, de kleurbeelden komen uit het reünieconcert van 29 oktober 2022. Zoek de verschillen.

PRIMA BALLERINADe opener van 'Chairs On The Table' nu ook in sublieme geluidskwaliteit.
Weer een voorproefje van de volgende week te presenteren CD-box.
De beelden zijn afkomstig uit de dansvoorstelling 'Riesenwelle' uit 1998, door Emilie Sterkenburgh en Yves Thuwis.

THEM FIGHT"Them Fight", 42 jaar geleden voor het eerst uitgebracht maar nog steeds actueel. De brandhaarden van toen (‘Indonesia’, ‘Rhodesia’, ‘Nicaragua’) zijn in een handomdraai te vervangen door slagvelden van vandaag als Jemen, Ukraine en Afghanistan.
De Girls hebben hun best gedaan, maar de mensheid heeft niks bijgeleerd.

Nieuwendijk, 20 juni 1981Dit filmpje dook een tijdje geleden onverwachts op, makers onbekend. Opgenomen tijdens een festival in Nieuwendijk. Het is een gedigitaliseerde super-8 film, zonder geluid, erg gruizig en schokkerig, maar behalve de video van het afscheidsoptreden waarschijnlijk de enige bewegende beelden die er ooit zijn gemaakt tijdens het Girls Walk By-bestaan.
De ontbrekende soundtrack is vervangen door de originele versie van het nummer dat door GWB vaak als opening van een concert werd gespeeld: "Surrender To The Rhythm" van Brinsley Schwarz.

1982


The More You Live

afscheidsoptreden 13 maart 1982, video: Henk Dovermann


2006

Spring Fever

boekpresentatie, 2 april 2006, video: Erik Houben


2019

Trouble

jubileum Tjeu, 26 oktober 2019, video: Peter Roumen